knjigovodstvena agencija
Pozovite nas: +381 11 411-87-29

Analiticka evidencija

Analiticka evidencija

restitucija royal - analiticka evidencijaDeo računovodstva, i to knjigovodstva kao dela računovodstva, se naziva analiticka evidencija. Tkođe se može i nazvati pomoćne knjige ili analitičko knjigovodstvo. U koliko klijent ima potrebu da sva, ili samo neki sintetički ili osnovni konto glavne knjige vodi detaljnije, analiticka evidencija je pravo rečenje za takve potrebe.

Analitička evidencija se sastoji iz analitičkih konta, i ona su njen osnovni sadržaj. Poenta je da se sintetički konto rasčlanjuje. Npr. ako je sintetički konto  „osnovni materijal“, analitička konta bi mogla biti materijal „A“, materijal „B“, materijal „C“

Nastali poslovni događaj beleži se jednako na sintetičkom i na analitičkom kontu. Suma proknjiženih iznosa na levim (dugovnim) i desnim (potražnim) stranama svih analitičkih konta treba odgovarati sumi leve (dugovne) i desne (potražne) strane određenog sintetičkog konta raščlanjenog na dotična analitička konta.

Knjigovodstvene usluge

Analiticka evidencija je jedna od mnogih knjigovodstvenih usluga kojim se Restitucija Royal bavi, pogledaj te spisak i ostalih usluga. Našu referentnu listu, koja sadrži neke od naših mnogobrojnih klijenata,  pogledajte na stranici reference.

  • Vođenje glavne knjige
  • Obračun poreza na dodatnu vrednost
  • Vođenje poreskih evidencija
  • Izrada završnog računa
  • Izrada poreskih prijava
  • Izrada periodičnioh bilansa
  • Obračun ugovora o delu, autorskih ugovora, zakupa i sl.
  • Informacije o aktuelnim promenama i zakonskim propisima

Poslovne usluge

Obrasce, formulare, razne ugovore, možete pogledati i preuzeti sa naše stranice Obrasci i formulari
Kontaktirajte nas mailom, pozovite nas ili dođite kod nas. Rado ćemo vam detaljnije objasniti na koji načim mi poslujemo i kakve usluge pružamo svim našim klijentima. Sve informacije vezano za telefone, mail adrese i lokaciji gde se nalazimo, pogledajte na stranici Restitucija Royal kontakti. Uverite se zašto je naša knjigovodstvena agencija jedna od najboljih

Odgovorite

Kalendar

мај 2017.
ПУСЧПСН
« нов  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031