knjigovodstvena agencija
Pozovite nas: +381 11 411-87-29

Overa zdravstvenih knjizica

 

overa zdravstvenih knjizica

Zdravstvene knjizice

Overa zdravstvenih knjizica – Restitucija Royal

Overa zdravstvenih knjizica je jedna od poslovnih usluga kojom se knjigovodstvena agencija Restitucija Royal bavi. Overa zdravstvenih knjizica Vam može oduzeti dosta vremena, mi možemo to uraditi za Vas u najkraćem mogućem roku. U daljem tekstu, biće objašnjeno šta je sve potrebno za vađenje nove zdravstvene knjižice.

 

Dokumentacija potrebna za izdnavanje zdravstvene knjižice

Podnošenje zahteva za izdavanje zdravstvene knjižice zahteva raznu dokumentaciju  na uvid u zavisnosti da li ste zaposleno lice, nezaposleno, penzioner, itd.

Dokumentacija potrebna za utvrđivanje svojstva osiguranika

Nezaposleno lice koje ne prima novčanu naknadu, socijalno ugrožena lica, izbeglo, odnosno prognano lice kome je nadležni republički organ utvrdio status izbeglog, odnosno prognanog lica iz bivših republika SFRJ sa boravištem na teritoriji Republike Srbije:

 • Izjava o prihodima za utvrđivanje cenzusa
 • Fotokopija lične karte podnosioca izjave i članova porodice (lična karta na uvid)
 • Dokaz o visini svih mesečnih prihoda za svakog člana porodice, koji se prilaže uz izjavu:
 • Izjava o prihodima za utvrđivanje cenzusa
 • Fotokopija lične karte podnosioca izjave i članova porodice (lična karta na uvid)
 • Dokaz o visini svih mesečnih prihoda za svakog člana porodice, koji se prilaže uz izjavu:

 • Za zaposlene: potvrda poslodavca o visini zarade isplaćene u prethodnom kalendarskom mesecu;
 • Za penzionere: ček o isplaćenoj penziji iz prethodnog kalendarskog meseca
 • Za lica koja ostvaruju prihode po osnovu ugovora o delu: potvrda isplatioca o visini ugovorene naknade u prethodnom kalendarskom mesecu;
 • Za lica koja ostvaruju prihode od poljoprivrede, šumarstva, samostalne delatnosti, kapitala, nepokretnosti i kapitalne dobiti: uverenja uprave javnih prihoda (prema mestu prebivališta, odnosno boravišta, odnosno mestu nepokretnosti, ili mestu obavljanja samostalne delatnosti) o prihodima ostvarenim u prethodnoj kalendarskoj godini, odnosno poslednji poznati podatak o tom prihodu koji se vodi kod uprave javnih prihoda.

Ukoliko podnosilac izjave i članovi njegove porodice nemaju prihode i ne zadužuju se porezom, to se dokazuje:

 • ako ne ostvaruju zaradu, penziju kao i ugovorenu naknadu: overenom fotokopijom radne knjižice ili izvodom iz matične evidencije Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih, osim za decu do kraja propisanog školovanja
 • ako ne ostvaruju prihode od poljoprivrede, šumarstva, samostalne delatnosti, kapitala, nepokretnosti i kapitalne dobiti: uverenjem uprave javnih prihoda prema mestu prebivališta (za svakog člana porodice pojedinačno) da se ne zadužuje porezom na prihode koji podležu oporezivanju.

Overa zdravstvenih knjizica usluga - Beograd

Overa knjizica

Da bi se zdravstveno osiguranje građanima finansiralo iz budžeta Republike Srbije, neophodno je da mesečni iznos prihoda ne prelazi visinu cenzusa za sticanje svojstva osiguranog lica. Visinu cenzusa za svojstvo osiguranog lica sporazumno su propisali ministar zdravlja i ministar za socijalna pitanja.

Licima koja žive sama zdravstveno osiguranje se finansira iz budžeta, ukoliko njihov mesečni prihod ne prelazi iznos neto minimalne zarade u Republici uvećan za 30 odsto.

Ukoliko lice živi sa članovima porodice, osiguranje će mu se finasirati iz budžeta ako ukupni mesečni prihod po članu porodice ne prelazi neto minimalnu zaradu u Republici. Visina cenzusa se menja sa promenom broja radnih sati u mesecu, tj.visine neto minimalne zarade.

Svojstvo člana porodice dokazuje se:

 • za supružnika izvodom iz matičnih knjiga venčanih;
 • za vanbračnog partnera izjavom vanbračnih partnera da zajednica života traje najmanje dve godine i izjavom dva svedoka o postojanju vanbračne zajedice, koje su overene kod nadležnog opštinskog organa, odnosno suda;
 • za decu rođenu u braku ili van braka i pastorčad izvodom iz matične knjige rođenih;
 • za usvojenu decu odlukom nadležnog organa o usvojenju;
 • za decu uzetu na izdržavanje odlukom nadležnog organa o utvrđivanju obaveze izdržavanja;
 • za roditelje izvodom iz matične knjige rođenih za podnosioca izjave i roditelje

Restitucija Royal – profesionalna knjigovodstvena agencija

Izbegnite gužve, uštedite dragoceno vreme. Prepustite nama posao. Overa zdravstvenih knjizica umesto Vas.

14 Komentara
 1. Postovanje,treba mi informacija u vezi overe zdravstvene knjizice za supruga sa kojim sam u vanbracnoj zajednici.Htela bih da overim njegovu knjizicu preko mene posto on nije u radnom odnosu.Sta mi je potrebno od dokumentacije?

 2. Hitno mi treba pomoc.
  deda mi je juce dospeo u bolnicu zbog srca. morali su ga 3puta u toku noci da ga ozive.
  dospeo je u bolnicu drugu gde mu se u cetvrtak treba ugraditi pejsmejker.
  ali na zalost nije imao knjizicu. primili su ga u bolnicu ugradice mu sta je potrebno ali bez overene knjizice morace se platiti vise od 2000evra za boravak u bolnici i operaciju.
  interesuje me sta mu je potrebno od dokumentacije.
  ima 67godina i poseduje 2jutra zemlje za poljuprivredu i od toga ima zaradu jedino.
  potrebno je u roku od 2dana pribaviti knjizicu inace ce i operaciju otkazati pa mi kazite kako najbrze sa kojom kompletnom dokumentacijom i gde treba da se izvadi zdravstvena knjizica.
  ako moze odg na mail iki ovde jos veceras..

  • Cao!
   Kako ja znam, njegov lekar-specijalista za kardiologiju moze poslati zahtev fondu da izda knjizicu za narednih 3 mes. a to samo za hitne slucajeve moze koristiti… pa ipak imacete vremena da sakupite papire i napravite knjizicu…

 3. pozzz moze jedno pitanje ,ne radim nigde istekla mi knjizica pre par dana ,god dan mi je vazila,sta treba od dokumentacije da izvadim novu zivim sam sa devojkom kakav prosek treba?

 4. Posto ne radite nigde, potrebno je da uzmete optvrdu iz Nacionalne sluzbe za zaposljavanje , potvrdu iz poreske uprave da ne o prihodima, tj da nemate nikakve prihode i da odete u nadleznu filijalu RZZO i po osnovu toga sto nemate nikakvih prihoda i ne radite izvadite zdravstvenu knjizicu. Devojku nemojte ni pominjati, jer ako je pomenete treba vam sve to isto i za nju

 5. Posto ne radite nigde, potrebno je da uzmete potvrdu iz Nacionalne sluzbe za zaposljavanje , potvrdu iz poreske uprave o prihodima, tj da nemate nikakve prihode i da odete u nadleznu filijalu RZZO i po osnovu toga sto nemate nikakvih prihoda i ne radite ,izvadite zdravstvenu knjizicu. Devojku nemojte ni pominjati, jer ako je pomenete treba vam sve to isto i za nju

 6. Pozdrav,sta treba od dokumenta za zamenu sad nove knjizice??nisam zaposlena a zivim sa mamom koja je penzioner…hvala za odgovor!!!

 7. Zdravo. Zanima me da li postoji mogućnost da overim zdravstvenu knjižicu, roditelji mi nisu zaposleni a i nije neko vreme već plaćano zdravstveno osiguranje? Redovan sam student. Hvala. Pozdrav.

 8. Postovani,

  napustio sam fakultet pre neki dan i prema tome nemam potvrdu o statusu studenta zbog zdravstvene knjizice. Ukoliko nemam potvrdu, da li mi se automatski gubi pravo na zdravstvo?

  Pozdrav

 9. zaposlena sam, suprug se vodi na birou kao ne zaposlen. Da li moram osim deteta i njega preko firme da prijavim za novu elektronsku knjizicu ili on moze da podnese zahtev na drugi nacin?

 10. Molim vas da mi kazete sta mi treba za overu zdravstvene knjizice. Istice mi 28.12. Nezaposlen sam i zdravstvena knjizica mi je overena preko supruge koja je u penziji/ ja nisam u penziji/

 11. Nezaposlena sam, imam 28 godina, u decembru mi je istekla knjižica a novu ne mogu da izvadim dok staru ne overim. Za vađenje su mi tada tražili i dokaz da ukućani i ja živimo od tatine penzije (ono da su po glavi porodice primanja ispod određene cifre). Da li mi je za overu potrebno isto ili je dovoljna lična karta i potvrda da sam na birou ili još nešto?

  Hvala unapred na odgovoru

 12. Koji papiri za lice koje je nezaposleno i treba da bude osigurano preko supružnika koji je penzioner

 13. Dobar dan,
  gde mogu dobiti informaciju koja je granica primanja po članu domacinstva za dobijanje besplatnog zdravsvenog osiguranja nezaposlenog lica?
  Hvala unapred,
  Pozdrav

Odgovorite

Kalendar

мај 2017.
ПУСЧПСН
« нов  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031